Μαγειρευτά (46)

Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018 19:47

Κουνουπίδι γιαχνί

Γράφτηκε από τον

Δεν ξέρω σε τι εκτίμηση έχετε το κουνουπίδι, στην κοκκινιστή μορφή του πάντως είναι αποκάλυψη.

Κυριακή, 09 Δεκεμβρίου 2018 20:31

Γίγαντες

Γράφτηκε από τον

 Οι γίγαντες είναι ένας ωραίος μεζές. Φτιάξτε τους με πιπεριές φλωρίνης, τους πάνε πολύ.

Κυριακή, 09 Δεκεμβρίου 2018 20:04

Φακόρυζο

Γράφτηκε από τον

Είτε σερβιρισμένο με τις φακές σαν σάλτσα, είτε ανακατεμένα σαν ριζότο, το φακόρυζο είναι μια νόστιμη επιλογή, ειδικά όταν μας έχουν απομείνει λίγες μαγειρεμένες φακές.

Κυριακή, 09 Δεκεμβρίου 2018 17:12

Αρακάς

Γράφτηκε από τον

Ο αρακάς (όπως και τα φασολάκια) κατατάσσεται στα όσπρια κι όχι στα λαχανικά αν και είναι πολύ πλούσιος σε φυτικές ίνες. Μία κούπα αρακά μαγειρεμένου και στραγγισμένου (160 γραμμ.) ισοδυναμεί με μία μερίδα όσπρια, από τις τρεις που συνίσταται να λαμβάνει ο μέσος υγιής ενήλικας καθημερινά στη χορτοφαγική διατροφή.

Κυριακή, 09 Δεκεμβρίου 2018 16:30

Κεφτέδες με φασόλια (χωρίς γλουτένη)

Γράφτηκε από τον

Αυτή η συνταγή μοιάζει με τα μπιφτέκια φασολιού  απλά είναι σε μια εκδοχή χωρίς γλουτένη.

Κυριακή, 09 Δεκεμβρίου 2018 12:28

Μουσακάς (με σάλτσα bolognese)

Γράφτηκε από τον

Ο μουσακάς είναι ένα από τα αγαπημένα μου φαγητά και κλασικό της ελληνικής κουζίνας, ειδικά όταν θέλουμε να "κάνουμε το τραπέζι". Στην vegan αυτή εκδοχή του είναι πολύ γευστικός και θα ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς, αρκεί να βάλετε πολλά μπαχαρικα. Αλλά ας δούμε ακριβώς πώς γίνεται.