Μαγειρευτά (46)
Από την πρώτη φορά που είδα κεφτεδάκια από σόγια, θέλησα να δοκιμάσω να τα φτιάξω. Ως συνήθως, διάβασα μερικές συνταγές και έκανα κι εγώ τις δικές μου προσπάθειες. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν υπέροχο και ευθύς αμέσως θα το μοιραστώ μαζί σας.
Είναι μέρες που είχα επιθυμήσει να φτιάξω κριθαράκι στο φούρνο. Δεν ήθελα όμως να το φτιάξω πάλι με ροζ φακές όπως τις περισσότερες φορές. Σκέφτηκα λοιπόν να βάλω τόφου, κάτι που συνηθίζουν στις ασιατικές κουζίνες να συνδυάζουν με τα ζυμαρικά. Και πέτυχε! Έγινε ένα υπέροχο, πλούσιο σε γεύση, θρεπτικό γιουβέτσι που το ευχαριστηθήκαμε μικροί - μεγάλοι.
(για τη συνταγή της καλοκαιρινής μανέστρας με ροζ φακές μπορείτε να ακολουθήσετε τον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.vegantobe.gr/index.php/suntages/mageireuta/katsarolas/item/10-kalokairinh-manestra)
Στο παρελθόν είχα φτιάξει τις Πατάτες αλά κρεμ με Μανιτάρια. Με το ίδιο σκεπτικό μπορούμε να φτιάξουμε και την carbonara, ειδικά αν προσθέσουμε στη συνταγή ένα λουκάνικο από τόφου. Είναι εύκολο και απλό, απλά το μοιράζομαι μαζί σας σε περίπτωση που δεν το έχετε σκεφτεί. Είναι πραγματικά αποκάλυψη!
Η μαμά μου πάντα μαγείρευε τα ρεβύθια λεμονάτα, ο μπαμπάς μου πάντα τα ήθελε κοκκινιστά, οπότε και του έβαζε λίγα σε ένα κατσαρολάκι με σάλτσα. Εγώ από κεκτημένη ταχύτητα "έμαθα" το καμάρι μου να τα τρώει κοκκινιστά. Σήμερα όμως επαναστάτησα και τα έκανα λεμονάτα και είχαν μεγάλη επιτυχία!
Μου είχαν απομείνει αυτοί οι λίγοι μαύροι γίγαντες, τους οποίους από περιέργεια είχα αγοράσει κι οι οποίοι δε διαφέρουν γευστικά από τους λευκούς. Οπότε σκέφτηκα να τους βάλω στο φούρνο με πατάτες κατά τον ίδιο τρόπο που βάζουμε φασόλια στο μπριάμ. Επίσης, θυμάμαι πως μια φορά ο αδερφός μου είχε φτιάξει πατάτες λεμονάτες με λευκά φασόλια, οπότε σιγουρεύτηκα πως θα ταιριάζουν φασόλια με πατάτες.
Μακαρονάκι κοφτό με πράσο και σπανάκι
Γράφτηκε από τον vegan to beΚλασική συνταγή και πολυμαγειρεμένη. Λογικό ακούγεται μιας και ταιριάζει απίστευτα το σπανάκι και το πράσο με τα ζυμαρικά. Δοκιμάστε τη, αν δεν το έχετε ήδη κάνει, και είμαι σίγουρη ότι θα προσθέσετε ένα ακόμα νόστιμο πιάτο στα μαγειρέματά σας.